Xampus
04/08/2017
Filtres solars minerals i ecològics
Un tema sobre el que encara hi ha poca informació, o -podem dir - poca consciència real dels perills, és de les cremes de sol amb filtres sintètics. Hi ha una vaga idea de que "una crema natural sempre és millor", però sense saber exactament per què hem d'anar amb compte amb els filtres sintètics.

La crema solar convencional - o de filtres sintètics, - a part de l'habitual repertori de parables, derivats del petroli, PEG's, colorants, conservants sintètics, dissolvents, té un component encara més preocupant: els propis filtres solars. Els filtres solars són els components que eviten que la pell es cremi pels raigs de sols quan l'exposició és prolongada.

Aquests ingredients actius, quan són químics o sintètics, actuen per absorció, neutralitzant els efectes de la radiació mitjançant una modificació de l'estructura química de les molècules, produint, en conseqüència, efectes que poden ser - bastant - indesitjables per l'equilibri del cos, respostes al·lèrgiques i alteracions no poc importants.

Això és així, perquè quan aquests filtres s'escalfen, és a dir, en posar-se en contacte amb els sol (!), es descomponen i creen... radicals lliures, molècules altament reactives! La conseqüència d'aquestes reaccions químiques, és una desorganització en les membranes cel·lulars de l'organisme. Dit amb altres paraules, els radicals lliures, generats pels filtres solars químics, sembla ser que ataquen al nucli de les cèl·lules de la pell i poden causar mutacions. Ens podem preguntar, doncs, què és pitjor, els raigs del sol o el remei?

Això pel que als filtres sintètics de les cremes de sol "convencionals". Però existeixen els filtres físics, els naturals, que actuen sense absorbir-se, formant simplement una pel.lícula protectora sobre la pell. Actuen a manera de pantalla i són impermeables a la radiació solar. Protegeixen de la radiació per reflexió, és a dir, que reflexen o rebutgen la llum. A més dels raigs ultraviolats, controlen els visibles i els infraroigs. Els més utilitzats són l'òxid de zenc, el diòxid de titani i la mica. Per tant, els fotoprotectors naturals, que empren filtres 100% minerals de seguretat contrastada, resulten una alternativa molt bona i segura.

Depenent de la marca, molts reforcen amb ingredients naturals, com mantega de Karité, jojoba, oli de llavors de gira-sol, onagre o germen de blat ( actuen també com a filtres, afavorint alhora la regeneració i reestructuració de la pell), o substàncies com aloe, espí groc, albercoc, calèndula o hamamelis ( amb efecte calmant, mantenint alhora una correcta hidratació de la pell). Ara bé, els protectors solars amb filtre físic, essent productes que precisament actuen des de la superfície de la pell, no quedant absorbits per la mateixa, tenien la mala fama de deixar sobre la pell una aparença un tant brillant ( degut als minerals) o, fins i tot, tirant cap a una capa blanca.

En aquest sentit, la bona noticia és que alguna marca ha perfeccionat tant les seves fórmules que aquest efecte "secundari" ja queda mitificat. A Espai Natura, després d'estiu rere estiu buscar entre les millors marques naturals en la nostra recerca de productes solars que no només fossin naturals sinó també estètics i agradables de posar, tenim, un altre any, la satisfacció de poder oferir uns productes solars naturals, de primera qualitat i summament agradables:

 
Compleixen amb la normativa EU en matèria de protecció solar.

Utilitzen exclusivament filtres 100% minerals i estan certificats BDIH.

La seva aplicació és agradable i no deixa cap pel.lícula blanca.


Per protegir-te del sol sense perill i tenint alhora cura de la teva pell
 
 

Per saber-ne més

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *